Reacties van klanten 

Nicole 
Het was een geslaagde middag bij Fitting Colors samen met mijn nichtje. Onze moeders waren ons voorgegaan en hebben ons aangestoken met hun enthousiasme over het kleuradvies. We hebben geleerd wat voor kleuren ons het beste staat en wat voor patronen er in je kleding terug kunnen komen. Een advies waar we nog lang plezier van zullen hebben. Ellen maakt er een gezellig middag van en is kundig in het advies. Zeker een aanrader.


Bij Ellen is het goed toeven. Ze leert je naar kleuren en materialen kijken. Via het kleurenpaspoort heb ik een goed handvat voor welke kleuren mij het best staan, en in welke verhoudingen ik andere kleuren erbij kan combineren.

Joke
Het was een erg leuke middag waar we alle drie erg van genoten hebben. Veel inzichten gekregen en ook vertrouwen. Het doet een mens goed om te zien welke kleurencombinaties echt iets voor je doen. Ook dank je voor de foto's!

Corine
Samen met mijn vriendin een kleuradvies gekregen van Ellen. Wat een onwijs leuke middag! Relaxte sfeer en heel duidelijk en helder advies. Een aanrader!

Ria
Bedankt voor de fijne middag Ellen, ik heb er veel van opgestoken en was zelf nooit op deze kleurencombinatie’s gekomen! Nogmaals dank voor de foto’s, ideeën, adviezen en gezelligheid.

Willemien
Erg leuk en leerzaam om samen met mijn dochter bij Fitting Colors een kleurenanalyse te doen. Het heeft nogal wat impact op mijn kledingkast maar dat heeft natuurlijk ook weer zo zijn leuke kanten… Nogmaals bedankt!

Sara en Marleen
Een ochtend met Ellen geeft een (kleurrijk) leven lang plezier. Of je nu denkt dat je wel weet wat je goed staat of twijfelt aan je eigen inzichten; verrast word je zeker. In haar mooie atelier in Haarlem creëert Ellen een open en vriendelijke sfeer en neemt ze je deskundig aan de hand. Doen!

Denise

De sessie met Ellen was heel erg gezellig, leuk en ontspannen. De uitkomst van de kleurenanalyse was onverwacht maar onmiskenbaar. Ongelooflijk te zien hoe passende kleuren je doen stralen en sterker maken! Ellen geeft daarbij op heel prettige wijze advies zonder je ook maar iets op te dringen zodat je rustig aan je nieuwe kleuren kunt wennen. Aanrader!

Mariska 
Als kado voor haar verjaardag, hebben m'n zus en ik samen met onze moeder een workshop gedaan bij Ellen van Fitting Colors. En dat was super! Ellen nam uitgebreid de tijd om kennis met ons te maken in haar atelier/studio, onze kleurvoorkeuren te leren kennen en ons aan de hand van een presentatie inzicht te geven in de effecten die kleur op je hebben. Door Ellen hebben we geleerd weer echt naar mensen te 'kijken' en de juiste complimenten te geven! :) Na de koffie en de presentatie, gaf Ellen ons 1 voor 1 persoonlijk kleuradvies op basis van verschillende kleurstalen, materialen en kledingstukken uit haar studio: van kleuren die helemaal bij ons als persoon passen (wat een verschil maakt die ene kleur en enkele nuance!), tot de juiste basiskleuren en zelfs de juiste haarkleur - heel interessant en herkenbaar. Het advies kregen we vervolgens op een handig kaartje mee naar huis, waarna we nog even Haarlem in zijn gegaan om te shoppen. Zeker een aanrader. Dankjewel Ellen voor de geweldige workshop, we hebben het heel gezellig gehad en gaan je professionele adviezen zeker opvolgen!

Kim
Het was ontzettend leuk, verrassend en gezellig om een personlijk advies van Ellen te krijgen. Ze is super enthousiast hierover en neemt er echt de tijd voor om je van advies te voorzien. Ze zorgt ook dat je zelf het verschil ziet zodat je al winkelend het onderscheid tussen leuk en geweldig kunt maken. Ik zou echt iedereen aanraden om een kleurenadvies te nemen, had niet verwacht dat het me zoveel zou opleveren. En als je het doet, doe het zeker bij Ellen! Ontzettend bedankt voor je adviezen en de tijd die je ervoor genomen hebt. Daar kunnen we echt mee verder! Wie weet komen we nog wel eens terug voor nog meer stijladvies!

Carien en Nadine
Advisering van Fitting colors is een ware aanrader. Ontzettende leuke en spontane vrouw waarbij je je direct op je gemakt voelt. Kleuren kunnen zoveel doen, van een grauw en weinig sprekend gezicht naar een mooie teint en heldere ogen. Een advies dat je je hele leven mee kan nemen, dus wat ons betreft de investering meer dan waard. Leuk ook om te combineren met een dagje shoppen, wij zijn stiekem een beetje verliefd op Haarlem. Een klein ‘verkleed’ feestje, waar ook nog even de pruiken de revue passeerden, mijn moeder zag er volgens mijn zusje uit als een russische spion. Wij hebben een heerlijke dagje gehad!

Lara
Wij zijn met een club van 9 vrouwen naar Fitting Colors geweest. Een zeer gevarieerd en groot gezelschap, maar Ellen en Fiona zorgden ervoor dat iedereen de aandacht kreeg die zij verdiende. Ontzettend leuk en interessant om te zien wat kleuren kunnen doen voor je gezicht! Daarna winkelen met de adviezen in ons achterhoofd. Het is best een uitdaging om dit op de juiste manier toe te passen, maar we doen allemaal ons best! We hebben zelfs een app-groepje waarin we advies kunnen vragen aan elkaar, of een bepaald kledingstuk wel bij het palet hoort! Ook hebben we binnenkort een ruilmiddag voor kleding. Kortom: wat een ochtend bij Fitting Colors allemaal oplevert! Heel erg bedankt voor jullie deskundigheid en advies. Een absolute aanrader!

Karin
Met mijn vriendin bij Ellen geweest. Ellen ontvangt ons in de Regentenkamer met een heerlijk kopje thee/koffie. We krijgen eerst wat algemene uitleg, hierna nemen we plaats voor de spiegel waar er met verschillende lappen gekeken wordt welke kleur het beste bij ons past. Het is zo apart om te zien dat kleuren die je normaal draagt eigenlijk niet zo goed bij je passen. De kleur van je ogen/huid en haarkleur zijn bepalend en niet je geverfde haarkleur. Na ruim 1 1/2 uur gaan we met ons kleurenpaspoort de stad in op zoek naar onze nieuwe kleuren. Niet makkelijk want er moet echt een knop om, maar wel erg leuk. Ellen dank je wel!

Vera
We vonden het alle drie een erg geslaagde middag en voor Jantien en mij was het een prachtig, origineel verjaardagskado, waar we nog tot het einde der tijden plezier van zullen hebben!
De opbouw van de workshop was goed en prikkelde je nieuwsgierigheid. Heel verrassend om bij jezelf ook te zien wat het effect was van kleuren die je goed en niet goed stonden: wat een verschil kan dat zijn! Het passen van de pruiken was hilarisch! Zo weten we nu allebei dat we nooit ons haar blond zullen laten verven.

Mariët
Met mijn zus een kleurenadvies gevolgd bij Ellen als verjaardagscadeau voor mij. Sfeervolle ruimte en uitgebreide aandacht voor ons. We bleken een donker zomertype en licht wintertype te zijn. Vooral de kleurkragen gaven een duidelijk effect. Grappig was dat de kleuren en stofsoorten die we normaal uitkiezen in de winkel juist bij de ander beter staan! Inspirerende zaterdagmiddag was het. Meteen mijn kledingkast nagelopen. Ook al wat kleding gekocht in de juiste kleuren en zelfs kledingverf. Het was een geslaagd cadeau waar ik nog jarenlang plezier van heb.

Yvonne en Mirjam
We hebben een super gezellige middag gehad bij Ellen. Zij neemt op een prettige manier echt de tijd om veel uitleg te geven en vooral veel te laten zien. Ongelofelijk wat een verschil het maakt, de ene of de andere kleur rood. Helemaal geïnspireerd en met kleurenkaart in de aanslag zijn we gelijk gaan shoppen. Gericht op zoek naar passende kleuren en designs, wat een feest!

Clare
Na het kleuradvies van 2 jaar geleden, waarna ik zeer rigoureus door mijn kledingkast ben gegaan, was het nu tijd voor stijladvies. Ik vond het erg gezellig en leerzaam om mijn kledingkast op deze wijze met je door te nemen. En ook wel confronterend. Ik vond het daarom erg prettig dat je positief bleef en opbouwende 'kritiek' gaf. Het stijladvies bij thuis was erg geslaagd, je nam er alle tijd voor en daar dank ik je voor. En nu aan de slag, ik heb zin om nieuwe kleding te kopen!

Roos
Voor de vrijgezellendag van mijn vriendin hebben we met negen vrouwen een workshop gevolgd bij Fitting Colors.
Na een duidelijke presentatie over wat kleur met je uitstraling kan doen, kreeg iedereen een persoonlijk kleuradvies. Met behulp van verschillende stoffen liet Ellen onder andere in de spiegel zien welke kleuren je gezicht ophalen en welke kleuren je juist dof/mat of oud doen lijken. Voor de meesten onder ons was dit echt een openbaring! Daarbij kon je ook experimenteren met verschillende dessins, accessoires en zelfs pruiken. De vrijgezel heeft een top middag gehad en werd ook nog mooi opgemaakt. De workshop wordt in een prachtige ruimte gegeven en er waren lekkere hapjes en drankjes. Ik kan de workshop aan iedereen aanraden en het is ook erg gezellig met een groep. Ik weet in elk geval nu dat ik zwart beter kan laten hangen en de eerste aankopen in de juiste kleur zijn al binnen!

Tineke
Voor mijn 60e verjaardag heb ik als cadeau een kleuradvies bij Fitting Colors gekregen. Het werd een gezellige heel leerzame ochtend bij Ellen. Tot mijn verbazing kwam eruit dat ik een wintertype ben en dat ik naast veel mooie kleuren ook zwart en wit en veel contrast kan dragen. Dat is nu net wat ik altijd links liet liggen in de winkels! Ik verheug me erop om binnenkort weer eens te gaan winkelen en ben benieuwd naar mijn “nieuwe” uiterlijk. Dankjewel Ellen!

Sebastiaan
Samen met mijn vriendin had ik een kleuradvies geboekt bij Fitting Colors als verjaardagscadeau. Op zaterdagochtend zodat we aansluitend konden lunchen en winkelen. Na de introductie liet Ellen ons zelf zien welke kleuren tegen je werken maar vooral ook welke kleurencombinaties je goed staan. Ook handig te weten welke prints ik moet kiezen in overhemden etc. We hebben beide veel aan het advies gehad en ik zie er nu niet meer tegenop om te gaan winkelen!

Lenette en Coco
Zoals ieder jaar maken wij, 2 zussen, van onze verjaardagen een uitje en dit jaar valt de keuze op een kleurenanalyse bij Fitting Colors. We worden hartelijk ontvangen door Ellen en na een heel duidelijke introductie met foto-voorbeelden gaat zij met ons aan de slag. Nuchter als wij zijn, waren we vooraf best sceptisch: "wij weten ons prima te kleden en met die kleurtjes zal het ook allemaal best meevallen". Maar al bij het tonen van de eerste kleurendoeken die Ellen ons voor de spiegel letterlijk voorhoudt zien we ons gezicht transformeren van "moe, uitgezakt, grauw" naar "fris, opgewekt, gezond". Je moet het zien om het te geloven, maar dan ben je ook overtuigd. Voorheen gingen wij uit van een kleur die gevoelsmatig bij ons past : rossigbruin haar en groene ogen vragen om groene en bruine kleding? Goud-beige huidtint en blonde lokken doe je toch een plezier met donkere kleuren? Niets is minder waar. Er komen uit de analyse een paar stevige kleurenstatements te voorschijn die ons verrassen maar die wij beslist niet naast ons neer zullen leggen. We hebben immers gezien wat het met ons doet. Niet alleen de stofstroken en -kragen, ook de kledingstukken die Ellen als voorbeeld heeft hangen laten duidelijk zien dat bepaalde kleuren ons meer of juist minder flatteren! Hetzelfde geldt ook voor materiaal- en dessinkeuzes. Als Ellen ons dan ook nog een paar kleine maar doeltreffende make-up adviezen aan de hand doet, zijn wij klaar om onze garderobe onder de loupe te nemen en eens flink te gaan shoppen! Ellen: het was bijzonder gezellig en zeer verhelderend. Wij zijn om en winkelen voortaan trouw aan de hand van ons kleurenpaspoort. Dank je wel voor een leuke, gezellige en bovenal leerzame sessie!

Linda
Ik heb het kleuradvies van Ellen als zeer positief ervaren. Het was een gezellige, verhelderende ochtend met een lekker taartje bij de koffie! Ik weet nu waarom sommige kledingstukken in mijn kast het altijd net niet waren voor mij. Het shoppen is ook een stuk makkelijker nu ik weet welke kleuren en stoffen ik beter kan laten hangen. Ik krijg veel complimentjes als ik kleding in 'mijn' kleuren draag, dus hier is zeker iets goed gegaan! De locatie in het centrum van Haarlem is erg leuk: na het advies duik je zo de winkelstraat in om aan de hand van je kleurenkaart wat nieuws te scoren. Al met al een aanrader!

Willemijn
De dag bij Fitting Colors begon als een bewolkte, stormachtige dag, maar gaandeweg brak de hemel open en kwamen er prachtige regenbogen tevoorschijn; drie verschillende. Ellen nam mijn moeder, zus en mijzelf op een hele prettige, professionele manier mee door het kleurenbos en leidde ons subtiel naar het passende kleurtype. We bleken elk een ander type te zijn. Ellen verwelkomde ons in haar prachtige atelier met koffie, thee en heel veel lekkers. De uren vlogen voorbij. Ik kreeg bevestiging van kleuren die ik instinctief vaak kies maar er kwamen ook nieuwe (verrassende) kleuren bij en er vielen kleuren af. Ellen gaf me inzicht in de kleuren, stoffen en patronen die me als persoon tot zijn recht doen komen. Om het af te maken werd ik in kleurstijl opgemaakt en kreeg ik handige make-up tips. Het kleuradvies voelt net als een rijles; je haalt je kleurbewijs maar dan begint het pas! Nu nog leren het kleuradvies in de praktijk toe te passen, met vallen en opstaan. Maar de kleurenkaart geeft je echt houvast bij het winkelen en als je 's morgens voor de kast staat. Ik heb echt geleerd hoe veelzeggend kleur kan zijn. Een kleuradvies is een must voor iedereen! Ellen, bedankt voor de gezellige en inspirerende dag!

Brigit en Suzan
Als twee zussen met sproeten en donker haar, hadden we nooit verwacht zulk verschillend kleuradvies te krijgen. Maar het (kleuren)plaatje past helemaal, ook bij onze persoonlijkheden. Dankzij deze workshop sta ik veel meer stil bij kleur en bij mijn do's and don'ts. We sturen nu onze mannen naar je, Ellen! Veel dank voor je waardevolle inzichten.

Marianne en Marije
Buiten was het nat en guur maar door het warme ontvangst van Ellen met warme koffie en thee met lekkers waren we snel weer opgewarmd. Na een uitleg van wat kleuren met je kunnen doen en een klein testje begon de analyse Zittend voor een spiegel werden er allemaal gekleurde doeken achter je gehouden. Zo leuk om te zien welke kleuren je echt ophalen maar ook kunnen afbreken en dat je grauwer/flets lijkt en minder sprankelt. Wij zijn allebei Lente types. Heel leuk om te zien dat er zelfs tussen de lente types nog zoveel verschil zit. Dat was ook te merken als we de andere kleuren bij ons hadden, Dit maakte ons veel fletser, grauwer. We zijn beide hele verschillende types en toch beide lente. Wat ook heel leuk was om verschillende kleding te passen, en out of your comfort zone te stappen en die felrode jas aan te doen, die je anders zou laten hangen en zien dat het je helemaal ophaalt. Het heeft ons geïnspireerd om out of the box te denken en dingen te gaan durven dragen.
Wat heel fijn is is dat we een kleurenkaart hebben meegekregen die we kunnen gebruiken tijdens het shoppen! We kregen ook make-up tips adv onze kleurentype. Het motiveerde ons zeker om vaker make-up te gaan dragen (waar we soms gemakzuchtig in waren ☺), mede doordat we zagen dat door bijv. je ogen te accentueren deze zoveel meer spreken. Alleen maar door beetje aan te zetten met make-up! Hele simpele trucjes geleerd om er zo ook thuis mee uit de voeten te kunnen en te gaan oefenen! Wij vonden het heel leuk om te zien hoe vol passie Ellen aan het werk was, ze heeft er heel veel plezier in en dat straalt ze uit! Dank je wel voor de gezellige ochtend en al je tips en uitleg!

Agnes, Manon en Maartje
Wij hebben het kleuradvies bij Fitting Colors in Haarlem als zeer positief ervaren. Wij hebben een zeer gezellige dag gehad en veel gelachen. Ervaren welke kleuren ons niet staan en welke kleuren je laten stralen. Vooral de positieve benadering van Ellen hebben wij als prettig ervaren. Dankzij (de foto's en) het kleurenboekje kunnen wij nu gerichter winkelen. Wij weten dat wij nog lang veel plezier zullen hebben van ons kleuradvies. Nogmaals bedankt Ellen voor het advies en de leuke dag.

Winda 
Nogmaals bedankt voor de kleur-, stijl- en (extra) make-up advies, ik heb veel gezien, gehoord en geleerd. En ga nu vol vertrouwen mijn garderobe samenstellen, ik weet zeker wat mij mooi staat met goede/mooie bijzondere kleurencombinaties. Jouw advies is voor mij een goede investering geweest en bespaart me een hoop 'miskoop'!

Alisa, Dirigo te Haarlem
Een week na ons teamuitje bij FittingColors was ik jarig. En wat denk je wat mijn collega's me cadeau deden? Een prachtige knalblauwe sjaal. Helemaal mijn kleur! Vóór de kleurenanalyse had ik nooit kunnen raden dat felle kleuren mij zo mooi zouden staan. Inmiddels shop ik met mijn kersverse kleurenpaspoort een stuk gerichter. Om de kleuranalyse als team te doen was een succes: gezellig en functioneel. Ellen heeft ons aan het denken gezet. Hoe kunnen we met onze kleding bijdragen aan het zakelijk creatieve karakter van ons bureau? Daarover is het laatste woord nog niet gezegd. Want de adviezen van Ellen zijn stof tot inspiratie!

Marieke, Lianne en Annelies
We hebben een heel erg leuke middag gehad met Ellen in haar gezellige studio van Fitting Colors. Alle drie enorm verrast dat de uitkomst van het kleuradvies, heel anders was dan de kleuren waar wij normaal gesproken voor zouden kiezen. Met het kleurenpaspoort in de hand zijn we al aan het shoppen geweest en dat maakt shoppen niet alleen veel leuker, maar ook erg efficient! Heel erg bedankt!

Marie-José
Ik ben met een vriendin naar Ellen van Fitting colors geweest voor kleding-, kleur- en stijladvies. Het was voor ons beide een eye-opener. Ellen kijkt niet alleen naar kleur maar ook naar welke stofsoort, sieraden en schoenen het mooist bij je passen. Leuk om te ervaren dat bepaalde kleuren en modellen echt wel of echt niet kunnen en dat de tops en flops soms niet zijn wat je zelf denkt. Ik heb er heel veel aan gehad, en ben op een andere manier gaat kijken naar mijn aankleding, deze is een stuk fleuriger en de complimenten uit de omgeving bevestigen een goede keuze. Ik raad een kleur- en/ of stijladvies bij Ellen zeker aan.

Simone 
Wij hebben een ontspannen, gezellige en leerzame kleuradvies ochtend bij Fitting Colors gehad! Het was erg leuk om te zien wat kleuren met je uitstraling doen.Ook is het prettig om nu te weten wat voor kleurtype je bent, zodat je gerichter kunt kijken bij het kopen van nieuwe kleding. De make-up tips komen ook goed van pas. Echt een aanrader!

Elsje uit Groet
We waren met zijn drieen voor een verlaat verjaardagsfeestje en twee waren erg verbaasd over het type dat we uiteindelijk bleken te zijn. Ik houd erg van warme kleuren en mijn hele kledingkast hangt er vol mee, maar ik blijk koele kleuren te moeten dragen. Ik kon het bijna niet geloven, maar Ellen liet duidelijk het verschil zien. Mijn kledingkast was toe aan een nieuweherziening en ik kan nu heel makkelijk met de kleurenkaart de verkeerde kleding wegdoen en een mooie nieuwe garderobe kopen. Volgend jaar komen we terug voor makeup en stijladvies!We vonden het een erg gezellige middag. Ellen, bedankt!

Sandy
Mijn ochtend met Ellen was een eye-opener voor me. Ellen gaf een leuke presentatie over kleuren en hoe ze je uitstraling beïnvloeden. Daarna ging ze met mij aan de slag. Aan de hand van doeken en kragen, liet ze zien welke kleuren mij wel en niet staan. Altijd gedacht dat heel donkere en felle kleuren niet mijn ding waren, maar ik ben er nu achter dat dit prima kan. Bijkomend voordeel: winkelen is weer leuk, want nu weet ik waar ik op moet letten. Dank je wel! 

Angela uit Heemstede                                                                                                                                                                                                              Ik was samen met een vriendin bij Ellen in Haarlem voor kleuradvies, het was een heel interessante ochtend met veel nieuwe ideen, inzichten en inspiraties en met het gevolg dat de kledingkast meteen daarna werd doorgespit. Wat is het leuk om met de kleurenpaspoort op pad te gaan! Omdat ik nog beter wilde weten wat bij mij past heb ik nog een individuele stijladvies bij Ellen geboekt. Op een heel leuke sympatieke manier kom je snel achter je voorkeuren voor kleding, meubels en sieraden. Als je dan weet wat voor een vorm je lichaam heeft krijg je veel tips over kleren die je staan en welke juist niet. Het was een ideale aanvulling. Nu maar nog een gedeeltelijk nieuwe garderobe aanschaffen. Ik kan dit alleen maar aanbevelen. Bedankt voor al je advies en alle tips.

Natahlie
Hoi Ellen, Ik heb heel veel gehad aan het kleuradvies! Het was erg leuk om te doen en ik ben me sindsdien veel bewuster gaan kleden. En het was natuurlijk niet alleen een kleuradvies, maar t ging ook om patronen, stoffen en contrasten. Dat vond ik erg prettig. Ik weet nu welke kleuren voor mij werken en het scheelt dat ik een aantal kleuren sowieso kan wegstrepen: hoef ik nóóit meer over na te denken of het wat voor me is of niet, en dat is wel zo makkelijk bij het winkelen! Ik ben heel blij dat ik ben geweest en heb ook mede daardoor een fijne, frisse start op mn werk kunnen maken! Bedankt en tot ziens 

Peter uit Vorden
Vorige week heb ik een hartstikke leuke workshop bijgewoond van Fitting Colors. We kregen een kleuranalyse waarbij we aan de hand van voorbeeld-kleurbanen bekeken werd welk kleurentype je bent. Mooi om te zien welke kleuren het beste bij jou passen. Het werd erg enthousiast door Ellen en haar collega's verzorgd. Bedankt voor jullie interessante workshop.

Maria uit Haarlem
Hallo Ellen, Ik vond de kleurenanalyse heel bijzonder. Heb naast een aantal kleuren die ik al goed gebruikte, toch een behoorlijk aantal eye-openers erbij gehad.  Ook de make-up en het haaradvies was heel vernieuwend. Nogmaals bedankt voor de prettige adviezen en het relaxte bezigzijn.

Jessica
Ik ben echt blij met het kleuradvies en stijladvies dat ik van Ellen heb gekregen in de studio in Haarlem. Niet alleen een gezellige ochtend maar ook heel leuk om erachter te komen op welke stijl je valt en wat de do's en don't do's zijn voor je figuur. Handig om met dit in je achterhoofd te shoppen. Nooit meer miskopen! Karin uit Haarlem Ellen, bedankt voor je adviezen! Inmiddels is -met het kleurenpaspoort in de hand- eenderde van mijn kledingkast weggehaald en ik heb een veel prettiger overzicht als ik er 's morgens in kijk en een kledingkeuze maak. Zo ontdekte ik ook wat er nog mist en hoe ik dit gericht kan aanvullen. Ik deel met vrienden en familie dat het advies een echte een aanrader is.

Leonie uit Badhoevedorp
Ellen, je gecombineerde kleur-en stijladvies was helemaal spoton. Je hebt mijn ogen geopend, en nu snap ik ook waarom ik zo vaak niet blij was met wat ik in de spiegel zag. Droeg altijd kleuren die me aanspreken maar me helaas niet flatteren. Shocking wat een goede kleur in je gezicht voor je kan doen. Het stijladvies vond ik ook heel verhelderend. Begrijp nu beter welke kleding past bij mijn lichaamsvormen. Heel prettig hoe je vol aandacht en rustig door de kleuren en styling heengaat en ruimte laat om de klant tot inzicht te laten komen.

Clare uit Heemstede
Eindelijk heb ik het gedaan. Na een korte inleiding over o.a. het effect van kleuren op de uitstraling van een persoon zijn we aan de slag gegaan met het uitzoeken van het meest geschikte persoonlijke palet. De kleurenanalyse van Fitting Colors te Haarlem heeft veel helderheid gegeven over welke kleuren mij het beste flatteren. Ik heb mijn “kleurenbijbel” altijd bij me en dus kan ik steeds even checken of ik de goede kleurschakering heb uitgekozen. Ik ben heel gelukkig met deze nieuwe, zeer gerichte manier van kleding uitzoeken en dragen, en heb al de nodige complimenten gehad. Vooral dat ik er jonger uitzie en hipper. Tja, en dat wil iedereen toch horen?

Bert
Met veel plezier heb ik bij Ellen Giesberts in Haarlem een combinatiesessie van kleuradvies en stijladvies gedaan. Het heeft mij veel eye-openers opgeleverd en ik snap nu beter welke kleuren en kleren mij wel of niet staan. Ik weet nu waar ik op moet letten bij het kopen van kleding en dat geeft vertrouwen en inspiratie. Als man heb ik het kopen van kleren vaak vervelend gevonden omdat ik eigenlijk niet goed wist wat ik zocht. Ellen wist veel informatie in een fijne sfeer goed over te brengen. Ik kan iedereen (en zeker mannen) een kleur en kleding advies bij Ellen zeer aanbevelen.

Ingrid 
Het was een informatieve en leerzame ochtend voor me. De 4 kleurtypes waren wel bekend voor me, maar goed om nu zo met behulp van kleurstalen te ontdekken welke type ik ben. Nieuw voor me was dat per type er nog een verdere nuancering in 3 types is. Ik vond het nog niet eens zo eenvoudig om 'mijn'  type in beeld te krijgen. En het leuke is dat je al kijkend ontdekt wat goed bij je matcht. De andere kant is dat je vanzelfsprekende keuze voor bepaalde kleuren niet meer zo vanzelfsprekend is! Maar het opent ook zeker nieuwe mogelijkheden. Ik ben blij dat je me de tips hebt gegeven voor het opmaken van mijn ogen en de kleuren die ik daar het beste bij kan gebruiken. Ik breng dat gelijk in de praktijk en het effect is veel mooier en sprekender. Ellen dank voor je plezierige en prettige manier van werken en succes met Fitting colors.

Chris uit Amersfoort
Gastvrije ontvangst op een mooie locatie in de binnenstad van Haarlem. Een vakvrouw, die je zorgvuldig laat zien dat sommige kleuren echt niet bij je passen. Het heeft mijn ogen geopend en ik kom na dit kleuradvies snel terug voor een stijladvies in Haarlem. Mijn advies zeker aan mannen is: doen! Dank je Ellen.

Annemiek uit Haarlem
Mensen vragen vaak aan ons: Zijn jullie een tweeling? Wij zijn dus twee zussen die veel op elkaar lijken. Je zou daarom verwachten dat wij goed staan met dezelfde kleuren. Nee, dus. Daar waren wij door diverse miskopen al achter gekomen. Het kleuradvies bij Fitting Colors Haarlem was voor ons een eye-opener. Bijzonder om te zien hoe sommige kleuren je gezicht tot leven brengen, terwijl andere je jaren ouder maken of strenger. Ellen bezit een goede mix van vriendelijkheid en deskundigheid en zit op een gezellige locatie in het meest pittoreske deel van Haarlem.Wel gevaarlijk, want de terugtocht naar de parkeergarage verliep zigzaggend langs diverse kledingwinkels om onze nieuw verworven kennis meteen toe te passen. Maar had ik al gezegd dat mijn nieuwe aankopen geen miskleunen waren?

Mieke uit Assendelft
Ellen, ik heb de ochtend kleuradvies van fitting colors in Haarlem heel leuk en nuttig gevonden. Heb er nooit bij stilgestaan dat de kleur van je kleding en make-up zoveel verschil maakt. De locatie in hartje Haarlem maakt het helemaal compleet!

Marieke uit Alkmaar
Ik dacht altijd 'rood staat me niet', maar na een kleuradvies van jou heb ik de stoute schoenen aangetrokken en toch maar eens een rood jasje gekocht in de uitverkoop. En ik moet zeggen dat ik nog nooit zoveel complimentjes heb gehad! Marlou uit Amsterdam Best kostbaar een kleuradvies vond ik. Maar als ik de miskopen in mijn kast bekijk en me de kosten had kunnen besparen is het het advies dubbel en dwars waard. Fijn dat ik nu weet welke kleuren me nu mooi staan en vooral welke kleuren ik niet moet kopen. Dankjewel hiervoor.

Simone uit Utrecht
Ellen, hartelijk dank voor het kleuradvies. Het was erg verrassend om te zien welke kleuren wat voor me doen maar vooral ook welke niet. Heel leuk om te zien dat het echt werkt. Ik heb het handige kleurenboekje altijd bij me voor eventuele spontane aankopen. Bedankt en tot ziens.

Vincent uit Amsterdam
Wel schrikken dat je me liet zien dat het mooier is om geen wit overhemd te dragen. Maar ik ben blij dat ik nu weet dat off white beter staat. Ik heb trouwens met het boekje erbij een mooi donkergrijs pak gekocht in de juiste stof. Dank voor je advies.

Astrid uit Hoofddorp
Wij waren met onze afdeling voor een afdelingsuitje in Haarlem bij Fitting Colors voor een kleuradvies workshop. Het was erg leuk om ook met mijn collega's mee te kijken wat een verschil kleur maakt voor je uitstraling. Wij hebben ervan genoten, het was een hele gezellig en waardevolle middag. Dank hiervoor

Sabrina uit Utrecht
Wat een verrassing om te zien wat een verschil in blauwtinten er zijn. Bij de ene kleur leek ik wel 10 jaar ouder! Ik ben blij dat ik nu weet welke kleuren mij mooi staan en ik doe direct de 'foute' kleuren/kleding de deur uit.

Rob uit Haarlem
Nooit gedacht dat ik nog eens in een tweedjasje zou rondlopen. Maar ik zie nu ook dat een donkerblauw mij veel beter staat dan zwart. De uitdaging ligt vooral in diep donkerbruin, zie daar maar eens een fraai pak (in de juiste stof) in te vinden. Het wordt denk ik toch een maatpak. Ik bel je voor een vervolgafspraak, tot dan.

Jolanda uit Bloemendaal                                                                                                                                                                                                    Eigenlijk wist ik wel dat lichte kleuren mij beter staan maar mijn partner zegt dat zwart goed staat. Maar nu heb ik het verschil zelf gezien dus ben overtuigd. Fijn dat ik met behulp van je pruiken ook kon zien dat grijs haar mij goed staat dus ik ga ervoor (ben ik eindelijk van dat verven af). Bedankt voor je persoonlijke kleuravies en tot ziens.

Eline uit Alkmaar
Hoi Ellen, op mijn werk vragen collega's of ik naar de kapper ben geweest. Ik krijg complimenten dat ik er goed uit zie en dat alleen maar omdat ik geen zwarte kleding meer draag. Ik ben blij dat je wat meer kleur in mijn leven heb gebracht. 

Jennifer uit Amsterdam                                                                                                                                                                                                        Wat hebben wij een gezellige kleuradvies ochtend gehad bij jou in de studio! Mijn vriendinnen zijn vast jalours en gaan je bellen voor een afspraak :-) Bedankt namens ons beide.

Annelies
Graag wil ik je bedanken voor de ontzettend gezellige "kleuradviesochtend". Ik kan mij goed vinden in het advies dat ik voor mijzelf heb gekregen, en kan nu nog meer rekken in de winkels overslaan, zoals de pasteltinten waarbij ik voorheen wel keek. Wanneer ik nu naar een belangrijk gesprek ga denk ik zeer bewust na over welke kleur ik zal aandoen, wetende dat de kleur van groot belang is voor je uitstraling!

Marieke uit Heemstede
Hoi Ellen, bedankt voor het advies en alle make-up tips. Het was erg leuk om te zien wat verschillende kleuren met je doen. En ik merk dat het echt werkt. Als ik nu mijn beste kleuren draag krijg ik de complimenten en voorheen kreeg mijn kleding de complimenten!!